Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Δείτε τι χρωστάει… ο πλανήτης



 Eπισκόπηση του δημόσιου χρέους σε όλο τον πλανήτη
Ο χρόνος τρέχει. Κάθε δευτερόλεπτο, όπως φαίνεται, κάποιος στον κόσμο, παίρνει περισσότερο χρέος. Η ιδέα ενός ρολογιού του χρέους για ένα άτομο έθνος είναι οικεία σε όποιον έχει την Times Square στη Νέα Υόρκη, όπου το αμερικανικό δημόσιο έλλειμμα αποκαλύπτεται. Ρολόι μας δείχνει το συνολικό ποσόν για όλα (ή σχεδόν όλα) τα χρέη της κυβέρνησης σε όρους δολαρίου.
Έχει σημασία; Μετά από όλα, οι κυβερνήσεις κόσμου οφείλουν τα χρήματα για τους πολίτες τους. Αλλά η συνολική αύξηση είναι σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, όταν το χρέος αυξάνεται ταχύτερα από την οικονομική έξοδο (όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια), υψηλότερο δημόσιο χρέος συνεπάγεται μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην οικονομία και υψηλότερη φορολογία στο μέλλον. Δεύτερον, το χρέος θα πρέπει να μεταφερθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό δημιουργεί ένα επαναλαμβανόμενο τεστ δημοτικότητας για μεμονωμένες κυβερνήσεις, και όχι ως διαγωνιζόμενοι που δείχνουν στη TV για ένα δημόσιο τηλεφώνημα ψηφοφορίας κάθε εβδομάδα. Η ελληνική κυβέρνηση και η χώρα μπορεί να βυθιστεί σε επικείμενη κρίση. Έτσι, όσο υψηλότερο είναι το παγκόσμιο συνολικό χρέος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος της δημοσιονομικής κρίσης, και όσο μεγαλύτερο είναι το οικονομικό αντίκτυπο αυτών των κρίσεων.
Σημειώσεις:
  • Αυτό το διαδραστικό χάρτη εμφανίζει το ακαθάριστο δημόσιο χρέος για τον κόσμο. Το ρολόι καλύπτει το 99% του κόσμου με βάση το ΑΕΠ.
  • Τα στοιχεία του χρέους που προέρχεται από τους εθνικούς ορισμούς και ως εκ τούτου ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.
  • Το ρολόι δείχνει την εκτίμηση του χρέους, στο σημείο που αντιστοιχεί στην τρέχουσα ημερομηνία και ώρα σε οποιαδήποτε χρόνο που είστε προβολή? Γι 'αυτό αυξάνεται ακόμη κατά την προβολή παρελθόν ή μέλλον.
  • Το ρολόι του χρέους χρησιμοποιεί τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα, ενημερώνονται σε τριμηνιαία βάση και θεωρεί ότι το φορολογικό έτος τελειώνει τον Δεκέμβριο.

economist